Κατευθυντήριες γραμμές έχει λάβει η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Πάφου από την Νομική Υπηρεσία, σε σχέση με την υπόθεση του θανάτου της τρίχρονης, που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή σε πισίνα ξενοδοχείου της Πάφου.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου, Κυριάκο Χαραλάμπους, ο φάκελος της υπόθεσης έχει τεθεί στην Νομική Υπηρεσία για μελέτη και δόθηκαν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές από την Νομική Υπηρεσία προς την ανακριτική ομάδα ως προς το χειρισμό της υπόθεσης.

Επεσήμανε επίσης πως οι εντατικές ανακρίσεις συνεχίζονται και σήμερα, Πέμπτη, από την ανακριτική ομάδα που συστάθηκε από την πρώτη στιγμή και η οποία ενισχύθηκε μετά το τραγικό συμβάν, ενώ στη διερεύνηση της υπόθεσης η Αστυνομία συνεργάζεται και με άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Στόχος μας, είπε ο κ. Χαραλάμπους, είναι να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες επήλθε ο πνιγμός στο τρίχρονο κοριτσάκι.

Επιπρόσθετα, σημείωσε, όλα τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διερεύνηση της υπόθεσης και που αποτελούν μεγάλο αριθμό, κλήθηκαν στα Γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου για την λήψη των καταθέσεων. Ανάμεσα τους, είπε, οι γονείς, εργαζόμενοι, ιατροί, νοσοκόμοι, αλλά και επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαφάνηκε ότι οι δύο ναυαγοσώστες την ώρα του θλιβερού συμβάντος ήταν παρόντες.

Ο κ. Χαραλάμπους σημείωσε επίσης πως με το πέρας των εξετάσεων θα διαβιβαστεί εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης στον Γενικό Εισαγγελέα και στην Νομική Υπηρεσία.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησαν η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου, το μεσημέρι της Τρίτης, ο θάνατος της τρίχρονης οφείλεται σε πνιγμό εντός ύδατος και δεν έφερε οποιεσδήποτε εξωτερικές κακώσεις.

Η νεκροτομή επί της σορού της άτυχης τρίχρονης, διενεργήθηκε την Τρίτη μετά τις 12:00 στο νεκροτομείο του ΓΝ Πάφου, ενώ η κηδεία της τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης από τον Ιερό Ναό Αγίου Φιλίππου στα Λατσιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ