Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία της Λεμεσού εξήγγειλε χθες βράδυ (Πέμπτη), ο αρχιτέκτονας Γιάννης Αρμεύτης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Πανεπιστημίου (ΤΕΠΑΚ).

Απευθυνόμενος ο ίδιος στους συνδημότες του, υπογράμμισε ότι η Λεμεσός μπορεί καλύτερα και αξίζει περισσότερα, προσθέτοντας πως «θέλουμε και μπορούμε να αναδείξουμε εκείνη την ενέργεια που έσπρωξε τη Λεμεσό να είναι, όχι απλά η κορυφαία πόλη στην Κύπρο, αλλά να τη συγκρίνουμε με άλλες παραλιακές πόλεις στη Μεσόγειο και δίκαια να νιώθουμε περήφανοι».

«Μπορούμε να θέσουμε τέρμα στη στασιμότητα, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εποχής και να επαναφέρουμε τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια, που είναι βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας της πόλης μας», συμπλήρωσε.

“Αυτό είναι τ όραμά μου”

Αναλύοντας το όραμά του, ο υποψήφιος για τη Δημαρχία της Λεμεσού είπε πως αυτό είναι απλό, «να επαναφέρουμε τη Λεμεσό στις ράγες της ποιοτικής ανάπτυξης και της προόδου, να δραστηριοποιήσουμε το λεμεσιανό πνεύμα, το γεμάτο ενέργεια και δυναμισμό, να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε μια πόλη πράσινη με έργα πνοής, όπως το Μητροπολιτικό Πάρκο, οι Πράσινες Διαδρομές και το Γραμμικό Πάρκο Ακταίας Οδού, για μια πόλη με καλύτερη συνδεσιμότητα και εναλλακτικούς τρόπους διακίνησης, «μια πόλη των 15 λεπτών». Μια πόλη «έξυπνη», που να επενδύει στην ψηφιακή τεχνολογία, δημιουργική και με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα, συμπλήρωσε.

Στον πυρήνα του οράματος του Γιάννη Αρμεύτη βρίσκονται ακόμη η δημιουργία σύγχρονων χώρων άθλησης και περιβαλλοντικών υποδομών, η αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου, καθώς επίσης η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

Σημείωσε δε πως κινητήρια δύναμη υλοποίησης του οράματος του θα είναι ένας αποτελεσματικός και οικονομικά νοικοκυρεμένος Δήμος, «ένας Δήμος που ξεκινά και τελειώνει τα έργα που αναλαμβάνει και δεν τα αφήνει ανοικτά επ’ άπειρον, προκαλώντας οικονομική ασφυξία σε επιχειρήσεις και αφάνταστη ταλαιπωρία στους δημότες».

“Τι πρέπει να διορθώσουμε στη Λεμεσό”

Απαριθμώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός, ο κ.Αρμεύτης, είπε πως αυτά αφορούν στο κυκλοφοριακό και τη στάθμευση, στην ανισόρροπη ανάπτυξη και τα προβλήματα στις συνοικίες, στο κομμάτι της καθαριότητας, των δρόμων, των πάρκων και της θάλασσας και τέλος, στα υψηλά ενοίκια.

Διαβεβαίωσε ότι θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον διάλογο με τους δημότες και μαζί με μια ομάδα συνεργατών του, ειδικών επί θεμάτων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ενισχύσει το σχέδιό του με τις προτάσεις τον πολιτών, με στόχο τη διαμόρφωση ενός πρακτικού και εφαρμόσιμου προγράμματος.

«Αυτή θα είναι η ολοκληρωμένη πρότασή μας για τη Λεμεσό μας. Μια δυναμική πρόταση που θα αντλεί από τη μοναδική ενέργεια των ανθρώπων της», ανέφερε ο υποψήφιος για τη Δημαρχία της Λεμεσού.