Κατάθεση στην Aστυνομία έδωσε σήμερα ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, στο Φτερικούδι, σχετικά με αυτεπάγγελτη έρευνα της υποδιεύθυνσης διαχείρισης υποθέσεων ευάλωτων προσώπων που άρχισε μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο, στο οποίο φαίνονται μοναχοί να κτυπούν γυναίκα στο χώρο της μονής.
Όπως δήλωσε στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο δικηγόρος των δύο εν αργία μοναχών της Μονής, οι πελάτες του αναμένεται να κληθούν αύριο να καταθέσουν ενώπιον των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου, αναφορικά με τις καταγγελίες τους εναντίον του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐα.
Οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα μοναχοί, τις επόμενες ημέρες, θα κληθούν για κατάθεση ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου.

Δεν θα γίνονται δηλώσεις από τα μέλη της Ανακριτικής

Δεν προτίθενται να προβούν σε οποιεσδήποτε δηλώσεις για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Αββακούμ τονίζουν σε σημερινή τους ανακοίνωση ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής και καλούν όλους «σε ειρήνευση εν όψει και της Σαρακοστής».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «επειδή δημοσιογράφοι επεδίωξαν να μιλήσουν με μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής, εμείς, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής, δηλώνουμε κάθετα και κατηγορηματικά ότι δεν προτιθέμεθα να προβούμε σε οποιεσδήποτε δηλώσεις για την εν λόγω υπόθεση»