Το πέρασμα ενός ελικοπτέρου χθες βράδυ πάνω από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας ήταν αρκετό για την κατάρρευση μέρους της οροφής δύο δωματίων του, κάτι που έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τα προβλήματα που υπάρχουν, λόγω της παλαιότητας των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτήριο χρονολογείται από το 1963 και πρόσφατα ανακαινίστηκε.
Από την κατάρρευση της οροφής των δύο δωματίων, δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, καθώς όλοι οι τρόφιμοι του νοσοκομείου τη δεδομένη στιγμή βρίσκονταν στο εστιατόριο.

Το ελικόπτερο, σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, μετέφερε ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, καθώς το ελικοδρόμιο γειτνιάζει με το νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι η ανέγερση νέου κτηρίου για το νοσοκομείο Αθαλάσσας βρίσκεται στον τριετή προϋπολογισμό του Οργανισμού, έχει γίνει τεχνοοικονομική μελέτη και έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πρώτη φάση του νοσοκομείου, από το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Ο διευθυντής των δημοσίων έργων, Αντώνης Κουτσούλης, ανέφερε ότι οι ζημιές έγιναν κυρίως στο ψευδοτάβανο των δωματίων και θα διορθωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με διπλά στηρίγματα.

Σε ό,τι αφορά το νέο κτήριο, είπε ότι αναμένουν να επισημοποιηθούν οι προσφορές. Θα αρχίσει, είπε, το έργο εντός του χρόνου και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια η πρώτη φάση του, δηλαδή δύο θάλαμοι οξέων περιστατικών και ένας θάλαμος απεξάρτησης.

Σύμφωνα με έρευνα του Σταθμού μας, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανέγερση νέου κτηρίου του Ψυχιατρείου Αθαλάσσας θα γινόταν τον Νοέμβριο του 2020, ενώ η υποβολή προσφορών θα γινόταν τον Ιανουάριο του 2021. Αυτό ανέφεραν προ μηνών οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής και συγκεκριμένα σε συνεδρία ημερομηνίας 17 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους. Πάνω από 6 μήνες μετά, περιμένουν οι ασθενείς του νοσοκομείου αλλά και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, την επισημοποίηση των προσφορών.