Έξω από το Προεδρικό Μέγαρο θα βρεθούν σήμερα στις 16:30 οι Οργανωμένοι Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης, ζητώντας την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου στις σχολικές αίθουσες το ταχύτερο δυνατόν.

Οι οργανωμένοι γονείς των μαθητών των Γυμνασίων ζητούν αλλαγή της απόφασης για αναστολή της λειτουργίας των γυμνασίων, επειδή, όπως αναφέρουν, λόγω της αποχής από τις σχολικές αίθουσες, αρκετοί μαθητές έχουν χάσει πλέον τον προσανατολισμό τους μετά από τόσους μήνες εκτός σχολείων.

Το παράδειγμα των γονέων Μέσης ακολουθούν και οι γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Λεμεσό, οι οποίοι αναμένεται ότι θα προβούν σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης έξω από το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λεμεσού, ζητώντας την επιστροφή των μαθητών Δημοτικού.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι να υπάρξει διαφορετική απόφαση από την ομάδα ειδικών του Υπουργείου Υγείας και απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται, όπως είπε, η αναπροσαρμογή της διδακτικής ύλης, ώστε να ολοκληρωθεί ορθά η σχολική χρονιά.

Αύριο θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να τεθούν και προτάσεις για κάποιες νέες χαλαρώσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται τα Γυμνάσια να ανοίξουν λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου.