Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, χαιρετίζει τη σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καταβολή στην Κύπρο, ποσού ύψους €156,8 εκατομμυρίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, η Κύπρος έχει εξασφαλίσει μέσω του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας €1,2 δις για χρηματοδότηση του Σχεδίου «Κύπρος – το αύριο», με ορίζοντα υλοποίησης το 2026.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής των Συμφωνιών Χρηματοδότησης και Δανείου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα στον Αύγουστο, επέτρεψε σήμερα την εκταμίευση της προκαταβολής (13%) του συνολικού ποσού, ύψους €156,8 εκατ.

Η εφαρμογή του Σχεδίου έχει ήδη αρχίσει και οι εμπλεκόμενοι Φορείς προχωρούν με την υλοποίηση των επενδυτικών έργων και μεταρρυθμίσεων. 

Ο Υπουργός καλεί περαιτέρω τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε συστράτευση για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, για επιτυχή εφαρμογή του Σχεδίου και εκταμίευση του συνόλου των διαθέσιμων πόρων για το καλό της Κύπρου μας, της οικονομίας και των πολιτών.