Αδασμολόγητα προϊόντα, απομιμήσεις ρουχισμού και φαρμακευτικά προϊόντα χωρίς άδεια, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από την Αστυνομία και λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων σε πέντε καταστήματα και υποστατικά στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι στις έρευνες που διενεργήθηκαν χθες Δευτέρα 25 Μαΐου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, συμμετείχαν μέλη του Κλάδου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων Αρχηγείου Αστυνομίας και του Τμήματος Τελωνείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και αριθμός φανελών που αποτελούν απομιμήσεις γνωστών επωνυμιών, καθώς και μεγάλος αριθμός φιαλιδίων που περιέχουν υποξείδιο του αζώτου (laughing gas).

Συγκεκριμένα, από τα πέντε υποστατικά κατασχέθηκαν συνολικά ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους 4700 γραμμαρίων, 87 φανέλες που αποτελούν απομιμήσεις και 3813 φιαλίδια υποξειδίου του αζώτου.

Ακόμα, σε ένα από τα υποστατικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα ρόπαλο και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Οι υπεύθυνοι των υποστατικών στα οποία εντοπίστηκαν οι απομιμήσεις ρουχισμού και ο αδασμολόγητος καπνός, καταγγέλθηκαν εξωδίκως από τα μέλη του Τμήματος Τελωνείων.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας διερευνά τις υποθέσεις για τα υπόλοιπα κατασχεθέντα προϊόντα.