Έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε όλα τα ιδιωτικά και πανεπιστημιακά εργαστήρια για εξέταση κορωνοϊού έστειλε το υπουργείο Υγείας. Στόχος είναι να επεκταθεί ο αριθμός των δειγμάτων που εξετάζονται ως ύποπτα κρούσματα.

Όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει σήμερα, ώστε να δοθεί στη δημοσιότητα ο κατάλογος με τα εργαστήρια που θα μπορούν να κάνουν εξετάσεις για κορωνοϊό αύριο, το αργότερο την Πέμπτη.

Οι πολίτες που επιθυμούν οικειοθελώς να προβούν σε εξέταση για κορωνοϊό, θα μπορούν να το πράξουν, αλλά θα κληθούν να πληρώσουν ποσό το οποίο θα ανακοινωθεί. Όσοι αποταθούν στον προσωπικό τους ιατρό ή σε νοσοκομειακή μονάδα επειδή παρουσιάζουν συμπτώματα, δεν θα πληρώνουν, αφού θα αποστέλλονται τα δείγματά τους μέσω του υπουργείου Υγείας στα ιδιωτικά εργαστήρια.

Η διαδικασία αυτή θα γίνεται, όπως μας αναφέρθηκε, ελεγχόμενα από το υπουργείο Υγείας, εάν κριθεί ότι το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον μεγάλο όγκο δειγμάτων.

Δημήτρης Στρατής