Οι αρχές της Ινδίας διαβεβαίωσαν το Σάββατο ότι θα αναληφθεί δράση και θα υπάρξουν ευθύνες μετά από επεισόδιο που έκανε το γύρο του διαδικτύου με δασκάλα που διατάζει μαθητές να χαστουκίσουν εκ περιτροπής Μουσουλμάνο συμμαθητή τους.

Το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο και έγινε viral προκαλώντας κατακραυγή.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι τα εγκλήματα μίσους και η βία κατά της μεγάλης μουσουλμανικής μειονότητας της Ινδίας έχουν αυξηθεί από τότε που ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2014.

Πλάνα από το περιστατικό της Πέμπτης δείχνουν την δασκάλα ενός ιδιωτικού σχολείου στην πολιτεία Ουτάρ Μπραντές να δίνει οδηγίες στους μαθητές να χτυπήσουν τον επτάχρονο, φαινομενικά επειδή έκανε λάθος τους πίνακες πολλαπλασιασμού του.

“Γιατί τον χτυπάς τόσο ελαφρά; Χτύπα τον δυνατά”, ακούγεται να λέει, καθώς το αγόρι στέκεται και κλαίει. «Ξεκινήστε να τον χτυπάτε στη μέση. Το πρόσωπό του κοκκινίζει, χτυπήστε τον στη μέση», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας Satyanarayan Prajapat είπε ότι έχει επαληθευτεί ότι το βίντεο είναι αληθινό.

«Θα ληφθούν μέτρα κατά της δασκάλας», είπε σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο πατέρας του θύματος κατέθεσε δικογραφία στην αστυνομία στην περιοχή Muzaffarnagar, όπου συνέβη το περιστατικό, είπε ο δικαστής.

Τα πλάνα στο βίντεο προκάλεσαν εκτεταμένη κατακραυγή, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ραχούλ Γκάντι να κατηγορεί το κυβερνών Κόμμα Bharatiya Janata (BJP) για υποκίνηση θρησκευτικής μισαλλοδοξίας στη χώρα με την πλειοψηφία των Ινδουιστών.

«Σπέρνοντας το δηλητήριο των διακρίσεων στα μυαλά αθώων παιδιών, μετατρέποντας έναν ιερό τόπο όπως το σχολείο σε αγορά μίσους, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο που μπορεί να κάνει ένας δάσκαλος για τη χώρα», έγραψε στην πλατφόρμα Χ. 

Το κρατίδιο Ούταρ Πραντές κυβερνάται από το BJP από το 2017 και τοπικός πρωθυπουργός διορίστηκε ο Yogi Adityanath, ένας ινδουιστής μοναχός που θεωρείται πιθανός διάδοχος του Μόντι.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, πλήθη Ινδουιστών εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων για τη λεγόμενη προστασία των αγελάδων, ιερό ζώο για πολλούς Ινδουιστές και διέπραξαν άλλα εγκλήματα μίσους που έσπειραν τον φόβο στον μουσουλμανικό πληθυσμό της πολιτείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ