Σε καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς προχώρησε η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους.

Η καταγγελία αφορά όπως η ίδια δήλωσε σήμερα το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, πληροφορίες και στοιχεία που τεκμηριώνουν μόλυνση της ανακριτικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο ποινικής έρευνας για πιθανή διακίνηση κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι η ποινική έρευνα, διατάχθηκε αμέσως μετά τις καταγγελίες της κ. Αριστοτέλους σε βάρος του Μιχάλη Κατσουνωτού, από τον βοηθό γενικό εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδη ο οποίος διόρισε τέσσερις ποινικούς ανακριτές, εκ των οποίων οι δύο είναι πρώην αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ημερήσιο Τύπο, η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών στην καταγγελία της στην Αρχή κατά της Διαφθοράς κάνει αναφορά σε τρείς περιπτώσεις κατά τις οποίες αστυνομικοί και ποινικοί ανακριτές φέρονται να επιχείρησαν να επηρεάσουν μάρτυρες ώστε να καταθέσουν ψευδή στοιχεία, σε σχέση με κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικά στις φυλακές.

Αναμένεται πλέον η αντίδραση της Γενικής Εισαγγελίας για το θέμα.

Η κ. Αριστοτέλους δήλωσε παράλληλα ότι το πόρισμα Αχιλλέα Αιμιλιανίδη φαίνεται να δικαιώνει την διοίκηση των φυλακών, με βάση τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παραδέχθηκε ότι στις κεντρικές φυλακές δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως το πρόβλημα με τη χρήση ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων, ωστόσο υπέδειξε ότι από το 2018 η διεύθυνση των φυλακών ζητούσε από την ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία την εγκατάσταση εκσυγχρονισμένου συστήματος απενεργοποίησης των κινητών, κάτι που δεν προχώρησε εγκαίρως.