Νεαρή μετανάστρια συνελήφθη και κρατείται στον Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας για καθυστερήσεις στην καταβολή διατροφής ύψους 1050 ευρώ και οι αρχές κάλεσαν τον κατηγορούμενο για βία πατέρα, να αναλάβει το δίχρονο κοριτσάκι της, κατήγγειλε με χθεσινή ανακοίνωση της η ΚΙΣΑ.

Η ΚΙΣΑ ζητά την άμεση απελευθέρωση της μητέρας και να καταβληθεί το ποσό των €1050 που οφείλει είτε υπό μορφή έκτακτης βοήθειας από το αρμόδιο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας είτε να της δοθεί η δυνατότητα σταδιακής αποπληρωμής. Καθως επίσης να διερευνηθεί η κακοδιαχείριση της οποίας έτυχε η υπόθεση από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς και λειτουργούς των ΥΚΕ με σκοπό την αποφυγή μελλοντικής επανάληψης της.

Το Κανάλι 6 επικοινωνησε τόσο με την Αστυνομία όσο και με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας Λεμεσό, ζητώντας τη θέση τους σε σχέση με την καταγγελία.

Από την Αστυνομία Λεμεσού μας επιβεβαιώθηκε ότι η κοπέλα συνελήφθηκε για ένταλμα διατροφής για παιδιά απο προηγούμενο γάμο, επειδή δεν πλήρωνε και μας λέχθηκε πως οι αρχές ήταν υποχρεωμενες να τη συλλάβουν με αυτό το δεδομένο.

Μας λέχθηκε επίσης πως ο νυν σύζυγός της καταγγελθηκε παλαιότερα για βία εναντια στη ίδια και πως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας έκριναν πως το παιδί πρέπει να το φροντίσει ο νόμιμος πατέρας.

Η αρμόδια για θέματα τύπου Λειτουργός των Κοινωνικών Υπηρεσιών Μαρία Ευθυμιαδου, με την οποία επικοινωνήσαμε, μας ανέφερε πως το περιστατικό διερευνάται.