Σε καταγγελία στην Αστυνομία για σεξουαλική παρενόχληση προχώρησε γυναίκα δημοσιογράφος που εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα.

To περιστατικό σημειώθηκε προς τα τέλη του 2020, όταν η δημοσιογράφος προσλήφθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η δημοσιογράφος λάμβανε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου στο κινητό της, από συνάδελφο της που ήταν και ο προϊστάμενός της.

Μετά την γνωστοποίηση των διαδοχικών παρενοχλήσεων στην διεύθυνση του Σταθμού αποφασίστηκε αρχικά η απομάκρυνση του συγκεκριμένου ατόμου από τα καθήκοντα του.

Η απόφασή της δημοσιογράφου να καταγγείλει το συμβάν φαίνεται να προήλθε από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο επαναπροσλήφθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό.

Σε ανακοίνωση του για το συμβάν ο τηλεοπτικός Σταθμός Σίγμα, αφού παραθέτει τα γεγονότα αναφέρει ότι η επαναπρόσληψη του δημοσιογράφου στη βάση των πραγματικών προσόντων, επειδή δεν εκκρεμούσε καμία καταγγελία εναντίον του και λόγω του τεκμηρίου της αθωότητας.

Η Διεύθυνση του Σίγμα σημειώνει ακόμα ότι μετά την καταγγελία στην Αστυνομία θέτει άμεσα σε υποχρεωτική αναστολή τον δημοσιογράφο, εν όψει περαιτέρω ενεργειών από τις ανακριτικές αρχές.