Την αντίδραση της Κυβέρνησης προκάλεσε περιστατικό που σημειώθηκε στην Επισκοπή Λεμεσού, όπου άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με μπλε μπογιά και σχεδίασαν ελληνικές σημαίες και σταυρούς στους τοίχους του τζαμιού της περιοχής.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αναφέρει ότι η Κυβέρνηση καταδικάζει «έντονα και ανεπιφύλακτα τις απαράδεκτες ενέργειες κάποιων ανεγκέφαλων οι οποίοι, με την πρόφαση του δήθεν πατριωτισμού, προσβάλλουν θρησκευτικούς χώρους λατρείας αλλά και την ίδια την έννοια του πατριωτισμού που μας έχουν διδάξει οι ένδοξοι ήρωες μας, που τιμούσαν και προστάτευαν την πατρίδα προτάσσοντας τις αρχές και τα ιδεώδη τους και όχι τραμπουκισμούς».
 
«Κακόβουλες ενέργειες όπως αυτές, δεν συμβάλλουν με κανένα τρόπο στη δημιουργία του σωστού κλίματος που επιδιώκουμε στην προσπάθειά μας για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού και επανένωσης της πατρίδας μας», προσθέτει.
 
Η Κυβέρνηση, καταλήγει ο κ. Κούσιος, δεν θα επιδείξει καμιά απολύτως ανοχή σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, «που στην ουσία πλήττουν την ίδια τη χώρα, αλλά και το αγωνιστικό και γνήσια πατριωτικό πνεύμα που διακρίνει και ανέκαθεν διέκρινε τον Κυπριακό Ελληνισμό».
 
Η υπόθεση καταγγέλθηκε σήμερα στην Αστυνομία, η οποία εξετάζει κλειστά κυκλώματα και άλλες μαρτυρίες ώστε να φτάσει στους δράστες της ενέργειας αυτής.

Πηγή: ΚΥΠΕ