Στη Βρετανία, πολιτικές διαστάσεις έλαβε η απόφαση του BBC, να θέσει σε διαθεσιμότητα τον παρουσιαστή αθλητικής εκομπής και θρύλο του βρετανικού ποδοσφαίρου, Γκάρι Λίνεκερ.
Η απόφαση γιά τη διαθεσιμότητα λήφθηκε όταν ο Λίνεκερ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επέκρινε έντονα τη μεταναστευτική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης.
Ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης, πολλοί από τους παρουσιαστές αθλητικών εκπομπών του BBC αρνήθηκαν να παρουσιάσουν τις εκπομπές τους.

Στο πλευρό Λίνεκερ οι αθλητικοί παρουσιαστές στο BBC

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και παρουσιαστής της δημοφιλούς ποδοσφαιρικής εκπομπής Match of the Day επέκρινε με ανάρτησή του στο Twitter τη μεταναστευτική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης, συγκρίνοντας μάλιστα τις διατυπώσεις για τους μετανάστες σε σχετικό νομοσχέδιο με τη ρητορική που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί. Το βρετανικό δίκτυο έκρινε το σχόλιο απρεπές και αποφάσισε να τον βάλει στον πάγο. «Τα καθήκοντά του στο Match of the Day αναστέλλονται έως ότου υπάρξει μία συμφωνία για τη χρήση των social media» ανακοινώθηκε,
Ένας αυξανόμενος αριθμός παικτών της αγγλικής Premier League και παρουσιαστών του BBC παρατάχθηκαν στο πλευρό του Λίνεκερ και αρνήθηκαν να εμφανιστούν στις εκπομπές του δικτύου, κάνοντας λόγο για καταστολή της ελευθερίας του λόγου και πολιτικές παρεμβάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν το BBC να μεταδώσει «περιορισμένο αθλητικό πρόγραμμα».
Αντί για γενική κάλυψη το Σάββατο του πιο δημοφιλούς πρωταθλήματος στον κόσμο, το BBC δεν είχε ποδοσφαιρικές εκπομπές στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση και καμία σύνοψη νωρίς το βράδυ των τελικών σκορ των αγώνων της Premier League. Το μεσημεριανό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Football Focus» αντικαταστάθηκε με ένα επεισόδιο επανάληψης της εκπομπής με αντίκες «Bargain Hunt», ενώ νωρίς το βράδυ το «Final Score» αντικαταστάθηκε με το «The Repair Shop».