Για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού πρέπει όλοι ν’ αντιληφθούν τον κίνδυνο και να αποφύγουν την άσκοπη μετακίνηση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, με αφορμή τους τελευταίους ελέγχους και καταγγελίες που έγιναν στην πόλη και Επαρχία Λεμεσού.
 
Συγκεκριμένα, όπως είπε, από τις 06:00 μέχρι τις 18:00, έγιναν συνολικά 1106 έλεγχοι σε 828 υποστατικά και 278 οχήματα και πεζούς. Από τους ελέγχους καταγγέλθηκαν 45 άτομα, 21 οδηγοί και 24 πεζοί, η διακίνηση των οποίων δεν δικαιολογείτο, ενώ δεν εντοπίστηκε οποιαδήποτε παραβίαση από υποστατικά.
 
Ο κ. Σωτηριάδης έκανε για ακόμη μια φορά έκκληση στο κοινό, να αντιληφθεί το βαθμό επικινδυνότητας από άσκοπες διακινήσεις και υπέδειξε πως η επιβολή προστίμου είναι αναπόφευκτη, παρά την προσπάθεια αρκετών να δικαιολογήσουν την έξοδό τους.
 
“Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν πως για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους και να μην διακινούνται άσκοπα”, συμπλήρωσε και διαμήνυσε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό.