Ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι επανήρχισε η ώρα 1.00 ακριβώς η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από διακοπή μιας ώρας.

Ο κ. Κωνσταντίνου κάλεσε και πάλι όλες και όλους τους ψηφοφόρους όπως προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Με τον τρόπο αυτό θα διατυπώσουν υπεύθυνα την επιλογή τους για το πρόσωπο, που θα υπηρετήσει για την επόμενη πενταετία στο υπέρτατο αξίωμα του Κράτους μας, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε.

Ο Έφορος απαντώντας σε ερωτήσεις εξέφρασε ικανοποίηση για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, ενώ είπε ότι η βελτίωση των καιρικών συνθηκών βοηθά τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες. Οποιαδήποτε μικροπροβλήματα, είπε, επιλύονται από τα επιτελεία των Εφόρων.

Σε ερώτηση για καταγγελία για ψηφοδέλτια που δόθηκαν στην Κυπερούντα, έχοντας σταυρό σε συγκεκριμένο υποψήφιο, ο Έφορος ανέφερε ότι δεν έχει καμιά τέτοια πληροφόρηση είτε από τον Έφορο, είτε από τον Προεδρεύοντα του εκλογικού κέντρου. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, πρόσθεσε, ή στην περίπτωση που ψηφοφόρος μπει στο εκλογικό κέντρο και γίνει κάτι τέτοιο ή κάνει λάθος στην επιλογή του, μπορεί να βγει έξω και να ζητήσει να αλλάξει στο ψηφοδέλτιο.

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν έχει οποιαδήποτε καταγγελία για μηνύματα σε ψηφοφόρους από κόμματα ή επιτελεία. Πρόσθεσε ότι έχει αναθέσει στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών να παρακολουθεί τη διακίνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάποια ένδειξη για παραβίαση σε βαθμό που να προκαλεί ανησυχία. Σε περίπτωση, όπως είπε, που παρατηρούνται κάποιες παρεκκλίσεις γίνονται αμέσως συστάσεις στους εκπροσώπους των υποψηφίων στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που υπάρχει και τα προβλήματα επιλύονται άμεσα.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπήρξαν καταγγελίες για φωτογραφίσεις ψηφοδελτίων, είπε ότι οι οδηγίες είναι σαφείς, απαγορεύεται η χρήση κινητού εντός εκλογικού κέντρου και η φωτογράφιση ψηφοδελτίου κάτι που αποτελεί ποινικό αδίκημα και σε περίπτωση που γίνει αντιληπτό κάτι τέτοιο επιλαμβάνονται ο προεδρεύων υπάλληλος και ο επί καθήκοντι αστυνομικός.