Καμπανάκι κινδύνου κτύπησε στον ΟΚΥπΥ από τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομεία τις τελευταίες μέρες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Πολυδύναμου Κέντρου Κυπερούντας, που μετρά ήδη 33 περιστατικά. Σύμφωνα με στοιχεία, υπολογίζεται ότι περίπου το 25% των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Αναφοράς Αμμοχώστου, προέρχεται από οίκους ευγηρίας.
 
Ο Χαράλαμπος Χαριλάου, Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τα αυξημένα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας είναι πολύ ανησυχητικά, καθώς καθημερινά υπάρχουν νέα κρούσματα και αυτό κτυπά ένα μεγάλο καμπανάκι κατά πόσο τηρούνται όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας σε τέτοιες ευαίσθητες δομές.

Σε ερώτηση για την Κυπέρουντα, ανέφερε ότι οι ασθενείς έχουν εξεταστεί και ένας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς, καθώς κρίθηκε ότι έχρηζε ενδονοσοκομειακής φροντίδας και παράλληλα στάλθηκε ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός για το προσωπικό. Επιπρόσθετα, σήμερα ενισχύεται το Κέντρο με επιπρόσθετο νοσηλευτικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Τροόδους.
 
Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, όσον αφορά το Τιμόθειο στη Λευκωσία, έχει μεταφερθεί ένας ασθενής, μετά την εξέταση από γιατρούς του Οργανισμού, στο Νοσοκομείο Αναφοράς.