Της Χρύσως Σιλβέστρου

Πόσες συσκέψεις χρειάζονται… πόσος νους… και πόσοι επιδημιολόγοι…. για να ξέρεις ότι αν ανοίξουν τα σχολεία…. θα γίνει ένας μεγάλος αχταρμάς… πριν φυσικά ξανακλείσουν!!! Αφού πρώτα όμως… η Όμικρον θα έχει επισκεφθεί όλα τα σπίτια!!!

Άμα όμως Υπουργός είναι ο Πρόδρομος… που ξέρει καλύτερα και έστησε, όπως λένε οι πληροφορίες… πόδι να πούμε… γινάτι να το πούμε… ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν πάση θυσία… Με τη σύμφωνη γνώμη για να μην είμαστε άδικοι… του Προέδρου της Δημοκρατίας… ο οποίος φαίνεται να επέστρεψε ανανεωμένος από τις Χριστουγεννιάτικες του διακοπές… Γιατί πώς να το κάνουμε… άλλο ο Αθηναϊκός αέρας… και άλλο τα δικά μας νεύρα!!!

Στη χειρότερη, λοιπόν, φάση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας… και σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της τρελής πορείας της Όμικρον… αποφασίζεται η λήψη περαιτέρω μέτρων…. Και εκεί που με την έλευση της νέας χρόνιας λες να τους πάρεις σοβαρά… και κάθεσαι να ακούσεις… Καλά να πάθεις!!!

Και ενώ για μέρες όλοι μιλούσαν για ωρολογιακή βόμβα με το άνοιγμα των σχολείων… ξαφνικά ανακοινώνεται το αντίθετο… Εδώ όλοι μιλούσαν για την ατομική μας ευθύνη… τόσο καιρό… λίγες επαφές… μικρές συγκεντρώσεις… ξαφνικά θα ξεχυθούν από Δευτέρας χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί… σε σχολεία και φροντιστήρια…

Εκτός αν ο στόχος είναι η γρηγορότερη εξάπλωση… και δεν μας το λένε!!! Αλλιώς δεν εξηγείται… Όπως επίσης δεν εξηγείται το δέκα άτομα στο σπίτι τώρα μετά τις γιορτές… για να μην κάνουμε μάλλον “μικαρεμ” Ρεβεγιόν….

Ουδέν σχόλιο και για το νέο μέτρο… επίδειξη λέει ταυτότητας μαζί με το safe pass… που θα έπρεπε να ήταν από την αρχή αυτονόητο…

Για άλλη μια φορά ζητείται λογική… γιατί δυο χρόνια μετά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την παράνοια που ζούμε…

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6