Καμιά εμπλοκή δεν έχει ο Δήμος Πάφου σε σχέση με το περιστατικό με τα σκυλάκια , σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου.

Αναφερόμενος στα γεγονότα “προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας και προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων” σε σχέση με την υπόθεση των δύο μικρών σκύλων που βρέθηκαν χθες βράδυ καλυμμένοι με πίσσα στην περιοχή της Δημοτικής Χονδρικής Αγοράς, ο Δήμος Πάφου, κατόπιν εξέτασης του περιστατικού, διευκρινίζει πως νωρίς χθες βράδυ, άγνωστα πρόσωπα άδειασαν βαρέλι με πίσσα στο έδαφος, με αποτέλεσμα δύο σκυλάκια που πιθανότατα περιπλανιόνταν στην περιοχή να κολλήσουν σε αυτή.

Τις κραυγές των σκύλων άκουσε έμπορος φθαρτών, ο οποίος διατηρεί αποθηκευτικό χώρο στη Χοντρική Αγορά και έσπευσε με τα δύο παιδιά του στη σκηνή όπου αντίκρισε τα δύο ζώα να παλεύουν να απελευθερωθούν από την πίσσα.

Ενεργώντας άμεσα, ο έμπορος φθαρτών και τα παιδιά του, απελευθέρωσαν τα σκυλάκια και αφού τα τοποθέτησαν επάνω σε μαύρες σακούλες του Δήμου Πάφου, τις οποίες εντόπισαν κοντά στη σκηνή, τα μετέφεραν αμέσως στον Παφιακό Σύνδεσμο Προστασίας Ζώων για να τύχουν της δέουσας περίθαλψης. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Πάφου είναι συμβεβλημένος με τον Σύνδεσμο για σκοπούς τέτοιου είδους παροχής υπηρεσιών.

Ο Δήμος Πάφου καταδικάζει κατηγορηματικά την ενέργεια κάποιων απερίσκεπτων να αδειάσουν, εσκεμμένα ή όχι, στο έδαφος το βαρέλι με την πίσσα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των δύο μικρών σκύλων.

Τέτοιες ενέργειες, εάν μάλιστα αποδειχθεί ότι έγιναν εσκεμμένα, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποτελούν εγκληματική πράξη για την οποία οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο Δήμος Πάφου καλεί την Αστυνομία να διερευνήσει το ταχύτερο το σοβαρό αυτό περιστατικό και να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την πλήρη διαλεύκανση του.