Ρατσιστικό επεισόδιο βάσει καλοστημένου σχεδίου χαρακτηρίζει η Αστυνομία την επίθεση που δέχθηκαν χθες βράδυ 3 πρόσωπα με αποτέλεσμα 2 εξ αυτών να τραυματιστούν σοβαρά, από ομάδα 15 ατόμων με ρόπαλα και επιθετικά όργανα, που σύμφωνα με τους παραπονούμενους τους εξύβρισαν για την καταγωγή τους και τους κάλεσαν να αποχωρήσουν από την Κύπρο.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου δήλωσε ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο διανομέας εκ των τριών, μετέβη στον Άγιο Αντώνιο για να παραδώσει παραγγελία, όπου 4 πρόσωπα υπό την απειλή μαχαιριού, του την άρπαξαν μαζί με 120 ευρώ και τη μοτοσικλέτα του.

Στη συνέχεια, μετέβη  σε πάρκο, μαζί με τους δύο φίλους του για να παραλάβουν την μοτοσικλέτα, οπότε  δέχθηκαν την επίθεση .

Μέχρι στιγμής, οι αρχές συνέλαβαν 22χρονο που έδωσε κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται και σήμερα τέθηκε υπό 8ημερη κράτηση από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Κυριάκου, οι έρευνες επικεντρώνονται στην εξασφάλιση μαρτυριών καθώς και στην μελέτη  κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, ώστε να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι δράστες.