Της Νίτσας Παύλου

Ξεκινάει άλλη μια σχολική χρονιά, στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού. Ποιος θα το φανταζόταν ότι η πανδημία που άρχισε λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2019, θα συνέχιζε να ταλαιπωρεί ολόκληρη την ανθρωπότητα. Όλα πλέον προγραμματίζονται με βάση τον κορωνοϊό.

Για άλλη μια σχολική χρονιά, τα παιδιά μας καλούνται να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, με βάση τα γνωστά πρωτόκολλα! Αποστάσεις, μάσκες, rapid test…

Τα παιδιά και φέτος με ιδιαίτερη χαρά ετοιμάστηκαν! Ψώνισαν βαλίτσες, κασετίνες, τα ρούχα τους! Ανυπομονούν να συναντηθούν με φίλους και δασκάλους! Όσο και να λένε κάποια παιδιά ότι δεν είναι χαρούμενα που ανοίγει το σχολείο, εντούτοις ανυπομονούν!

Και σκέφτομαι εγώ!!! Δεν είναι κρίμα αυτά τα παιδιά να μην ευχαριστηθούν για άλλη μια χρονιά το σχολείο τους;! Έτσι στα αστεία είναι η τρίτη κορωνοχρονιά που καλούνται να διαχειριστούν!
Ήρθε το εμβόλιο, βοήθησε, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο, όπως λένε όλοι. Εμείς σαν γονείς πώς βοηθούμε τα παιδιά μας να συνεχίσουν την κανονικότητα τους, χωρίς να κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι τους συνεχώς η απειλή του κορωνοϊού;

Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, όπως λένε και οι επιστήμονες. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εμβολιαστεί ή όχι. Τα βάζει όλα στη ζυγαριά και αποφασίζει! Δεν έχει όμως το δικαίωμα να μην προσέχει! Οι μάσκες επιβάλλονται γιατί όπως αποδείχθηκε κάνουν δουλειά. Και κυρίως όλοι πρέπει να ελέγχονται! Ο τακτικός έλεγχος με τα rapid test σίγουρα βοηθά. Έλεγχος και σε εμβολιασμένους και μη.

Έλεγχος σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Πρέπει να το βλέπουμε όλοι ως υποχρέωση μας να ελεγχόμαστε. Και για τα παιδιά του δημοτικού, που δεν χρειάζονται safe pass, οι ίδιοι οι γονείς τους θα πρέπει να έχουν την έγνοια να τα ελέγχουν. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοικτά! Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να επουλώσουμε τις πληγές, που έχει αφήσει σε όλους μας ο κορωνοϊός.

Υ.Γ. Τα παιδιά μας αξίζουν να συνεχίσουν να ζουν και να ονειρεύονται το μέλλον τους. Γιατί με αυτή την πανδημία ξεχάσαμε όλοι μας ότι τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στο όνειρο!

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6