Ψήφισμα με το οποίο αξιώνουν από τον Υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία Δημοτικού Διαμερίσματος στην Αγία Φύλα, κάτι που όπως τονίζουν αποτελεί απόλυτη ανάγκη για την περιοχή που αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων και θα είναι επωφελές για ολόκληρο το νέο Δήμο Λεμεσού, ενέκριναν δια βοής οι κάτοικοι που συμμετείχαν σε συγκέντρωση που οργάνωσε απόψε η Συντονιστική Επιτροπή Οργανωμένων Συνόλων Αγίας Φύλας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Αγίας Φυλάξεως Δρ. Κώστας Χαραλαμπίδης τόνισε ότι είναι σημαντική εξέλιξη η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού να υποστηρίξει το αίτημα και κάλεσε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών να στείλουν  επιστολή στον Υπουργό εκφράζοντας την υποστήριξη τους.

Στη συγκέντρωση παρέστησαν οι βουλευτές Πανικος Λεωνίδου του ΔΗΚΟ, Νίκος Σύκας και Κυριάκος Χατζηγιάννης του ΔΗΣΥ και Μαρίνα Νικολάου του ΑΚΕΛ, που εξέφρασαν υποστήριξη στο αίτημα.

Παρουσιάστηκε επίσης μικρή έρευνα που διενήργησε η Cypronetwork στην Αγία Φύλα με 442 ερωτηθέντες εκ των οποίων το 94% συμφώνησε με τη δημιουργία δημοτικού διαμερίσματος, ενώ 6% τάχθηκε εναντίον.