Πηγή φωτογραφίας: mirror.co.uk

Της Νίτσας Παύλου 

Όλα μυρίζουν αλλιώτικα, όλα βαδίζουν αλλιώς, όλα είναι διαφορετικά! Αυτός ο κορωνoϊος τα πήρε όλα στο διάβα του… και κάθομαι και σκέφτομαι. Από τον Μάρτη ζούμε μια περίεργη καθημερινότητα… μετά το lockdown ζήσαμε ένα μοναχικό Πάσχα. Ένα κορωνοΠάσχα καλύτερα! Και όλοι ήμασταν θυμωμένοι γιατί δεν βρεθήκαμε με τους αγαπημένους μας. 

Αλλά, κατά βάθος καταλαβαίναμε το γιατί. Κούτσα–κούτσα μας βοήθησαν και λίγο τα μηδενικά κρούσματα και καταφέραμε να κάνουμε όλοι, λίγο–πολύ, καλοκαιρινές διακοπές! Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γέμισαν από τοπία και ομορφιές του νησιού μας! Ποιος δεν φωτογραφήθηκε στο μαγικό γεφύρι του Τζελεφού και δεν το πόσταρε;; Ψηλώστε χέρι!!! (μεταξύ μας εγώ! διότι δεν συνηθίζω να αναρτώ ό,τι αφορά τη ζωή μου και την οικογένεια μου – άσχετο αυτό, αλλά ήθελα να σας το πω).

Τουλάχιστον ο κορωνοϊος είχε και τα καλά του! Γνωρίσαμε τον τόπο μας! Και μετά τις περίεργες φετινές μας διακοπές άνοιξαν με χίλια βάσανα και φωνές τα σχολεία! Οι μαθητές μας κλήθηκαν σε μια νέα κανονικότητα. Η προχειρότητα και η τσαπατσουλιά στο μεγαλείο της! Κρατώ μόνο το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά ήθελαν να επιστρέψουν! Αυτή η κατάσταση τα έχει κουράσει!! Και αυτά και εμάς τους γονείς!

Και ναι! Τώρα αρχίζει η κατηφόρα για τα Χριστούγεννα!!! Μην μου πείτε ότι βιάζομαι! Καθόλου! Με τις πρώτες βροχές οι βιτρίνες θα στολιστούν. Κίτρινα, κόκκινα, μπλε, λαμπερά φωτάκια! Και παντού να μυρίζεις και να γεύεσαι αυτή την θαλπωρή, που μόνο τα Χριστούγεννα σου προσφέρουν!

Και να που άρχισαν όλοι να φοβούνται για νέο κύμα κρουσμάτωνννν…. και με πιάνει πανικός! Όχι ρε παιδί μου να περάσουμε και κορωνοΧριστούγεννα!! Θέλω κανονικά Χριστούγεννα για όλους μας. Οπόταν και εγώ και εσείς και αυτός ο μηχανισμός που μας κυβερνά, πρέπει να σοβαρευτούμε!! Χαλαρώσαμε οι πάντες. Το κράτος μας πιάνεται συνεχώς απροετοίμαστο.

Μην χάνετε την ουσία όμως. Ο κορωνοϊός θα μας δυσκολέψει και άλλο. Είναι εδώ και τον χειμώνα ετοιμάζεται να μας δείξει τα δόντια του. Μην του κάνετε το χατίρι να μας χαλάσει και τα Χριστούγεννα. Πρέπει να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας! Αλλιώς, μας βλέπω να τρελαινόμαστε με τις μάσκες και τα αντισηπτικά!

Υ.Γ. Ετοιμάστε τη λίστα με τα δώρα του Άγιου Βασίλη. Μην το αμελήσετε! Ό,τι και να γίνει, και με κορωνοϊό και με lockdown, ο Άγιος Βασίλης θα είναι και φέτος δίπλα μας! Δεν ξεχνά ποτέ κανέναν! Τώρα θα μας ξεχάσει;; Σας εύχομαι από τώρα προκαταβολικά καλά κορωνοΧριστουγέννα!!!

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6