Διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών στις Προεδρικές εκλογές μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος ανέφερε ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και γι’ αυτό πρέπει να αλλάξουν όλα. Ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε ότι χρειάζεται ένα νέο εκπαιδευτικό σύστημα, προσέλκυση Κύπριων επιστημόνων του εξωτερικού, νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και στήριξη του αγροτικού κόσμου στην παραγωγή.

Ο τέως πρύτανης αποκάλυψε ακόμα ότι το ποσοστό που θα λάβει η υποψηφιότητα του έχει σημασία καθώς μετά τις εκλογές, στόχος του Νέου Κύματος του οποίου ηγείται, είναι να μετατραπεί σε ένα νέο πολιτικό κόμμα. Το Νέο Κύμα εξήγησε είναι το Κυπριακό κόμμα του ευρωπαϊκού Volt που προωθεί την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Σημείωσε πως ως κράτος πρέπει να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας διεθνώς η οποία χάθηκε επειδή η ηγεσία ελέγχεται για θέματα διαφθοράς. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι θα υπάρξουν ιστορικές ευκαιρίες οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν. «Έχει σημασία να έχουμε μια λύση που να είναι εξελικτική και θα βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη Ε/κ και Τ/κ», ανέφερε. Είπε ακόμα ότι σε αυτές τις εκλογές, ο ίδιος είναι ο μόνος υποψήφιος που είναι πρόσφυγας για τους οποίους θα μιλήσει κατά την προεκλογική περίοδο.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ.