Αύξηση στον αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, με ταυτόχρονη σημαντική μείωση στους καθημερινούς θανάτους, ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 3.370 νέες μολύνσεις (αυξημένες κατά 641 από χθες), με τη Λομβαρδία και το Πεδεμόντιο να αριθμούν σχεδόν τον μισό αριθμό των συγκεκριμένων μολύνσεων.

Παράλληλα, 437 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, 103 λιγότεροι από χθες, ενώ ο συνολικός αριθμός νεκρών στη χώρα λόγω κορωνοϊού ξεπερνά, πλέον, τις 25.000.

Με τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 187.327, οι νεκροί 25.085, ενώ 54.543 άνθρωποι έχουν ιαθεί (2.943 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό το τελευταίο 24ωρο).

Την ίδια στιγμή, 2.384 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 23.805 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.510 έχει αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη ένατη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση για δεύτερη ημέρα, οι ειδικοί τονίζουν όμως, ότι ιδιαίτερη σημασία έχει το ότι σε σχέση με τις περασμένες εβδομάδες, παρατηρείται περιορισμός.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, από τις 4 Μαΐου, κατά τη βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα, θα υιοθετηθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πρόληψης: Τα ρούχα σε καταστήματα ενδυμάτων θα απολυμαίνονται μετά από κάθε δοκιμή των πελατών, όπως και τα δοκιμαστήρια. Μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν θα επιτρέπεται η διεξαγωγή συνεδρίων σε κλειστούς χώρους, ενώ τις ώρες αυτές εξετάζεται η δυνατότητα να λειτουργήσουν οι θερινοί κινηματογράφοι. Κατά την πρώτη αυτή φάση, δεν πρόκειται να ανοίξουν τα καφέ-μπαρ και τα εστιατόρια.

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ