Ιστορική εξέλιξη συνιστά η ψήφιση της τροποποίησης του Συντάγματος, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι αναδιαμορφώνται η ανώτατη βαθμίδα του δικαστικού συστήματος και ανοίγει ο δρόμος για την ψήφιση των νομοσχεδίων που δημιουργούν το νέο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, το νέο Ανώτατο Δικαστήριο και το Εφετείο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι «η ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου που τροποποιεί το Σύνταγμα συνιστά μια ιστορική εξέλιξη».

Ευχαριστεί «όσους συνέβαλαν. Τους Υπουργούς που επεξεργάστηκαν και κατέθεσαν το νομοσχέδιο. Τον Πρόεδρο και Μέλη της Επιτροπής Νομικών που συνέβαλαν ουσιαστικά στην τελική του μορφή».

Αναδιαμορφώνεται, προσθέτει, «η ανώτατη βαθμίδα του δικαστικού μας συστήματος, αφού για πρώτη φορά δημιουργείται τριτοβάθμια δικαιοδοσία».

«Ανοίγει ο δρόμος για την ψήφιση των νομοσχεδίων, που δημιουργούν το νέο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, το νέο Ανώτατο Δικαστήριο και το Εφετείο», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ