Η σύντομη αλλά σημαντική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο Ισραήλ θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις Ισραήλ και Κύπρου, αναφέρει ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι, σε ανάρτησή του στο Twitter, με φωτογραφία από την άφιξη του κ. Χριστοδουλίδη στο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ με ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Κύπριε Υπουργέ Εξωτερικών κ. Χριστοδουλίδη, καλωσορίσατε στο Ισραήλ. Είμαι χαρούμενος που σας φιλοξενώ κατά τη διάρκεια της σύντομης αλλά σημαντικής επίσκεψής σας που θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις Ισραήλ και Κύπρου. Προσβλέπω να συζητήσω μαζί σας για την αυξημένη συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας και στον στρατηγικό τομέα», γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Ασκενάζι.

Όπως ανακοινώθηκε από το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών, τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν οι δύο υπουργοί, όσο και στο πλαίσιο των διευρυμένων συνομιλιών που θα ακολουθήσουν, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των Υπουργείων Εξωτερικών των δυο χωρών, αναμένεται να γίνει μια ανασκόπηση ολόκληρου του φάσμα των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, ενώ θα ανταλλαγούν επίσης απόψεις επί περιφερειακών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Λόγω της γενικότερης κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού, και των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται, η συνάντηση πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

ΚΥΠΕ