Συνεχίστηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα κατά των ισραηλινών πόλεων της μεθορίου και του λιμανιού Άσκελον, ενώ συγχρόνως η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έβαλε κατά στόχων της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ. Στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς συμμετείχαν και πλοία του πολεμικού ναυτικού.
Τα σπίτια 15 στελεχών της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως μεταδίδουν ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.
Το ισραηλινό υπουργείο υγείας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ισραηλινών πολιτών από τα χθεσινά γεγονότα ανέρχεται στους 326 και οι τραυματίες είναι 1.894, εκ των οποίων οι 19 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Από την Χαμάς ανακοινώθηκε ότι 246 άτομα έχασαν χθες βράδυ τη ζωή τους από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Ανταλλαγή πυρών Ισραήλ-Χεζμπολάχ υπήρξε και στην μεθόριο Ισραήλ-Λιβανου

 

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ. Στόχος η αχρήστευση των δυνατοτήτων της Χαμάς

Στόχος της ισραηλινής Κυβέρνησης είναι «να καταστρέψει τις στρατιωτικές και διοικητικές δυνατότητες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, αποδυναμώνοντάς τις για πολλά χρόνια ακόμα» αναφέρεται σε λακωνική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της μαραθώνιας συνεδρίασης, διάρκειας 12 ωρών, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «το πρώτο σκέλος της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ανακτώντας τον έλεγχο στους οικισμούς της μεθορίου όπου εισέβαλαν ένοπλες ομάδες της Χαμάς». Τέλος, προστίθεται ότι «ο πόλεμος θα είναι μακράς διάρκειας».
Ωστόσο, ανταλλαγή πυρών συνεχίστηκε και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη Σντερότ με επίκεντρο το κτήριο της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης , στο οποίο συνέχιζαν να βρίσκεται εντός αυτού ομάδα πέντε ενόπλων της Χαμάς. Από την άλλη, επίλεκτες δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας κατάφεραν να απελευθερώσουν σώους ισραηλινούς πολίτες που κρατούνταν όμηροι για πάνω από 12 ώρες από ένοπλους της Χαμάς στο κιμπούτς Μπεερί. Παράλληλα, στην πόλη Οφακίμ απελευθερώθηκαν δυο ηλικιωμένοι όμηροι που είχαν αιχμαλωτιστεί από ομάδα ενόπλων της Χαμάς στο διαμέρισμά τους.