Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να διαλύσει το εξαμελές υπουργικό συμβούλιο πολέμου, σύμφωνα με δήλωση Ισραηλινού αξιωματούχου. Αναμενόμενη θεωρήθηκε από το κοινό η κίνηση του μετά την αποχώρηση του πρώην στρατηγού Μπένι Γκαντς από την κυβέρνηση. 

Πλέον, ο Νετανιάχου θα συζητά το θέμα του πολέμου στη Γάζα με μια μικρότερη ομάδα υπουργών, συμπεριλαμβανομένων του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και του υπουργού Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ, οι οποίοι συμμετείχαν στο υπουργικό συμβούλιο πολέμου.

Πιέσεις υπάρχουν από τους εθνικιστικούς-θρησκευτικούς εταίρους του συνασπισμού, όπως ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, να ενταχθούν στο υπουργικό συμβούλιο πολέμου. Αν, και η κίνηση αυτή θα μπορούσε να αυξήσει τις εντάσεις με διεθνείς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το πολεμικό συμβούλιο είχε σχηματιστεί όταν ο Γκαντς μπήκε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τον Νετανιάχου κατά την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο. Συμμετείχαν επίσης ο Γκάντι Άιζενκοτ και ο Αριέ Ντέρι, ως παρατηρητές. Ο Γκαντς και ο Άιζενκοτ αποχώρησαν από την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, λόγω της αδυναμίας του Νετανιάχου να διαμορφώσει μια στρατηγική για τον πόλεμο στη Γάζα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ