Η Σαουδική Αραβία υποδέχεται σήμερα ειδική σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει ο πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας και η ένταση στην Μέση Ανατολή.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, εκπρόσωποι των Παλαιστινίων και υψηλόβαθμοι διπλωμάτες που συμμετέχουν στις προσπάθειες τερματισμού του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς είναι μεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτή την συνεδρίαση που θα διαρκέσει δύο ημέρες και θα πραγματοποιηθεί στο Ριάντ.
Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι «εξετάζει» αντιπρόταση του Ισραήλ για την επίτευξη εκεχειρίας στην Γάζα, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση ομήρων.
Εξάλλου. Η προγραμματισμένη εισβολή στην πόλη της Ράφα, στην νότια Λωρίδα της Γάζας, θα μπορούσε να ανασταλεί εάν επιτευχθεί συμφωνία για την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς, δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ.
“Η απελευθέρωση των ομήρων είναι η ύψιστη προτεραιότητα για εμάς”, δήλωσε ο υπουργός.
Όταν ρωτήθηκε εάν αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την αναβολή μιας προγραμματισμένης επιχείρησης για την εξόντωση των ταγμάτων της Χαμάς στην πόλη Ράφα, ο Κατζ απάντησε: “Ναι” και συνέχισε δηλώνοντας: “εάν υπάρξει συμφωνία, θα αναστείλουμε την επιχείρηση”

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται

Τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές του Σαββάτου στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας του παλαιστινιακού θύλακα.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είπαν ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν με πυραύλους ένα σπίτι στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας εννέα Παλαιστίνιους – μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά – και τραυματίζοντας περίπου 30 άλλους.
Σε άλλες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, σε περίχωρα της Ράφας σκοτώθηκαν 13 Παλαιστίνιοι και αρκετοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.