Ενόσω οι Ε/κ δεν συμπεριφέρονται ειλικρινά, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής και αναφερόμενος στην άτυπη πενταμερή συνάντηση στη Γενεύη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε, “εγώ ασφαλώς δεν εμπιστεύομαι τη νότια Κύπρο, δεν τους πιστεύω, ποτέ δεν συμπεριφέρθηκαν ειλικρινά, δεν μίλησαν σωστά”.

Τώρα, συνέχισε, η νέα συνάντηση μεταφέρθηκε για μετά από δύο – τρεις μήνες και ο ίδιος πάλι θεωρεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει αποτέλεσμα, “επειδή δεν είναι ειλικρινείς”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι η Ε/κ και στη σύνοδο στο Μπούργκενστοκ “είχαν πει ψέματα, είχαν εξαπατήσει και δεν σεβάστηκαν ούτε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος”. Και, συνέχισε, ενώ ο “βορράς” είχε πει κατά 65% ναι ο “νότος” αντίθετα είχε πει στο ίδιο ποσοστό όχι. “Αυτοί είναι ψεύτες. Δεν είναι ειλικρινείς. Τώρα κάνουν το ίδιο. Τις προάλλες γνωρίζετε, έγιναν κάποιες διαπραγματεύσεις με τον ΥΠΕΞ μας, ήρθαν πάλι και λένε διαφορετικά πράγματα”, ισχυρίστηκε περαιτέρω.

“Όταν συμπεριφερθούν ειλικρινώς θα δουν και από εμάς ειλικρίνεια. Αλλά ενόσω δεν συμπεριφέρονται ειλικρινά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία με αυτούς”, κατέληξε.