Τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή της Τύρου, στον νότιο Λίβανο, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ το Ισραήλ ανακοίνωνε πως διεξήγαγε πλήγματα σε αντίποινα για τις τριάντα και πλέον ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν κατά της επικράτειάς του από τον Λίβανο.

Το Αλ Μανάρ, τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ένοπλης παράταξης προσκείμενης στο Ιράν, μετέδωσε πως έγιναν βομβαρδισμοί σε τρεις περιοχές του νοτίου Λιβάνου, συμπεριλαμβανόμενης της περιοχής του καταυλισμού προσφύγων στη Ρασντίγια.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σχεδόν ταυτόχρονα πως έπληξε στόχους «στον Λίβανο», θέσεις που κατ’ αυτόν ανήκαν στην ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, ναφέροντας ακόμη πως κλιμάκωσε τα πλήγματά του στη Λωρίδα της Γάζας.

Τόνισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να «επιτρέψει στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς να επιχειρεί από το έδαφος του Λιβάνου», διαμηνύοντας πως «καθιστά υπεύθυνο το κράτος του Λιβάνου» για κάθε επίθεση εναντίον της ισραηλινής επικράτειας «από το έδαφός του».

Την προηγουμένη, εκτοξεύθηκαν πάνω από τριάντα ρουκέτες εναντίον του εδάφους του Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να τραυματιστούν ελαφρά.

Οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν πως είναι σίγουρες πως οι ρουκέτες ήταν «παλαιστινιακές» και εκτοξεύθηκαν είτε από μέλη της Χαμάς, είτε από μέλη του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες πως «θα πλήττουμε τους εχθρούς μας και θα πληρώνουν το τίμημα για κάθε επίθεση».