Νέα δυναμική εκστρατεία “No Jets For Turkey” άρχισε η ελληνοαμερικανική οργάνωση HALC, καλώντας όλα τα μέλη της στις ΗΠΑ να ασκήσουν πίεση στους νομοθέτες των πολιτειών τους για να μην προχωρήσει η πώληση των F-16 στην Τουρκία. Όπως αναφέρει η οργάνωση σε επιστολή προς τα μέλη της «η Τουρκία εντείνει τις προσπάθειές της να αγοράσει αεροσκάφη F-16 και συστήματα αναβάθμισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρέπει να αναλάβετε δράση.

Η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο. Για την ακρίβεια ο νέος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μόλις «ορκίστηκε να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας του και τη «Γαλάζια Πατρίδα» ένα αναθεωρητικό δόγμα που εκφράζει τις επεκτατικές φιλοδοξίες της Άγκυρας στο Αιγαίο.

 
Από χάρτες που απεικονίζουν ελληνικά νησιά ως τουρκικά μέχρι τις απειλές του Προέδρου Ερντογάν για εισβολή στην Ελλάδα, είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο ή να τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ. Το Κογκρέσο έχει τη δυνατότητα να σταματήσει αυτή την πώληση. Χρειαζόμαστε τα μέλη του Κογκρέσου να ξεκαθαρίσουν ότι όσο η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί με πόλεμο με την Ελλάδα, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αγοράσει F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Πηγή: ertnews.gr