Η μεταφορά του αεροδρομίου της Τύμπου υπό την διοικητική ευθύνη των Ηνωμένων Εθνών με αντάλλαγμα την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της δεν αποτελεί υποχώρηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι συνεχίζεται εντατικά η προώθηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος στο Κυπριακό και επάνοδος στις συνομιλίες.
Ερωτηθείς για την πρόταση σχετικά με το αεροδρόμιο της Τύμπου, είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει σε περίπτωση που συζητηθούν οι επιμέρους πτυχές ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Μέχρι στιγμής, ανέφερε, δεν έχουν αγγίξει το θέμα του FIR αλλά θα το αγγίξουν σε περίπτωση που η πρόταση γίνει αποδεκτή ως αφετηρία περαιτέρω συζήτησης. Διαβεβαίωσε ότι όταν έρθει η ώρα ουσιαστικών συζητήσεων θα διασφαλιστούν και οι όποιες ανησυχίες.
Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε επίσης ότι σε περίπτωση εργαλειοποίησης από πλευράς Τουρκίας της απόφασης για κλείσιμο του εναέριου χώρου για πτήσεις από τη Ρωσία, τότε η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει σε επανεξέταση της απαγόρευσης πτήσεων.