Οι αρχές της Ινδονησίας ανέστειλαν σήμερα τη λειτουργία έξι αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων το διεθνές αεροδρόμιο της Τζακάρτα, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Άνακ Κρακατόα, που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα.

Εκτός από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα και άλλα τρία που βρίσκονται επίσης στην πρωτεύουσα, έχουν κλείσει, όπως δήλωσε ο υπουργός μεταφορών της χώρας.

Το ηφαίστειο Άνακ Κρακατόα, που σημαίνει στην ινδονησιακή γλώσσα «Παιδί του Κρακατόα», εισήλθε σε φάση έντονης δραστηριότητας χθες Σάββατο με την έκλυση λάβας και τον ήχο εκρήξεων να φθάνει σε απόσταση έως και 700 χιλιομέτρων, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ηφαιστειολογική υπηρεσία, διευκρινίζοντας πως δύο νέες εκρήξεις καταγράφηκαν σήμερα.

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.