Εμβολιαστικό κέντρο μόνο για παιδιά ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών λειτουργεί σήμερα στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία.

Το κέντρο θα λειτουργεί μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι με τη συνεργασία της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου.

Οι γονείς μπορούν να το επισκέπτονται για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους με ή χωρίς ραντεβού.

Σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία επισκέφθηκε το κέντρο με τον Πρόεδρο της Παιδιατρικής Εταιρείας, Μιχάλη Αναστασιάδη, μέχρι τις έντεκα το πρωί είχαν εμβολιαστεί τετρακόσια παιδιά.

Κατά τις προηγούμενες μέρες το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έλαβαν ακόμα εννιακόσια παιδιά ενώ για τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί άλλα δύο χιλιάδες εκατόν-ογδόντα ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, έκανε λόγο για τιτάνια προσπάθεια ώστε να πειστούν οι γονείς να συγκατατεθούν για εμβολιασμό των παιδιών τους.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας ανέφερε ότι οι γονείς δείχνουν εμπιστοσύνη στα εμβόλια, σημειώνοντας ότι κάμφθηκαν οι ανησυχίες.

Πρόσθεσε δε, ότι ο αριθμός των εμβολιασθέντων παιδιών μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητικός.

Ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών στο χώρο της κρατικής έκθεσης θα συνεχιστεί και αύριο μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι, ενώ μέχρι τις έξι το απόγευμα δικαίωμα εμβολιασμού στο κέντρο ελεύθερης πρόσβασης θα έχουν άτομα άνω των δώδεκα ετών.

Μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν, επίσης, το ερχόμενο Σάββατο στη Λεμεσό και στις 15 Ιανουαρίου στο γραφείο του επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων στην Τριμίκλινη.