Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφη Δράκου, σε γραπτή της δήλωση, αναφέρει πως έχει μελετήσει το πόρισμα και την επιστολή που της απεστάλη από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας σε σχέση με τα ζητήματα που αφορούν το Τμήμα Φυλακών και έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις τόσο με τη Διεύθυνση των Φυλακών όσο και με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, προσθέτοντας πως κατέθεσε γραπτώς στον Πρόεδρο της Δημορκατίας τις σκέψεις και τις εισηγήσεις της.

“Δεν θα ήθελα όμως να υπεισέλθω σε περαιτέρω σχολιασμό επί της ουσίας των εισηγήσεων, σεβόμενη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και όσους θα συμμετέχουν στην πιο πάνω σύσκεψη, κατά την οποία θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις”, επεσήμανε η κα. Δράκου.

Σημείωσε πως “όπως έχει ανακοινωθεί από την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ζητήματα που αφορούν το Τμήμα Φυλακών, έχει αναβληθεί”.

“Θα ήθελα όμως να ενημερώσω ότι έχω μελετήσει το πόρισμα και την επιστολή που μου απεστάλη από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και στη συνέχεια έχω πραγματοποιήσει συναντήσεις τόσο με την Διεύθυνση των Φυλακών όσο και με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που είχα, κατέθεσα γραπτώς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις σκέψεις και τις εισηγήσεις μου, για το συγκεκριμένο ζήτημα”, σημείωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Πηγή: ΚΥΠΕ