Με 30 ψήφους υπέρ από τους βουλευτές τις αντιπολίτευσης και 18 εναντίον του ΔΗΣΥ, η Ολομέλεια ψήφισε πρόταση νόμου των βουλευτών Άγγελου Βότση, Γιώργου Περδίκη, Γιώργου Λιλλήκα και Μιχάλη Γιωργάλλα, που προβλέπει ότι το ωράριο λειτουργίας των ειδικών καταστημάτων και των τουριστικών καταστημάτων και τα προϊόντα που διατίθενται προς πώληση θα καθορίζονται με διατάγματα της υπουργού Εργασίας αντί κανονισμών, όπως ισχύει σήμερα.

Ως γνωστόν, μετά που το θέμα οδηγήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, δεν υπάρχει κάποια διαδικασία που να καθορίζει τα ωράρια για τα μεγάλα πολυκαταστήματα.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που στήριξαν την πρόταση, έκαναν λόγο για χάος που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και κάλεσαν την υπουργό να φέρει διευθέτηση στα ωράρια για να μπορέσουν να ανασάνουν τα μικρά περίπτερα και άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις πώλησης προϊόντων.

«Δεν υπάρχει χάος αλλά αρμονία στην αγορά», δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μάριος Μαυρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι αυτοί που εξυπηρετούνται με τα ελευθέρα ωράρια είναι οι καταναλωτές.

Δημήτρης Στρατής