Για πολικό ψύχος ετοιμάζονται οι αρχές της Βόρειας Κορέας, κι ενώ το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται ότι θα επηρεάσει όλη την κορεατική χερσόνησο.

Οι θερμοκρασίες εκτιμάται ότι θα πέσουν και κάτω από -30 βαθμούς Κελσίου στις βορειότερες περιοχές, που είναι και οι φτωχότερες στη χώρα. Αντίθετα, στις παραθαλάσσιες περιοχές αναμένονται ισχυροί άνεμοι.

 Προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία έχει απευθύνει και η νότια Κορέα, όπως και η βόρεια Κίνα, που αντιμετωπίζει ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών. Στην Ιαπωνία ο υδράργυρος αναμένεται ότι θα πέσει σε χαμηλά δεκαετίας αυτήν την εβδομάδα.

Ωστόσο, στη Βόρεια Κορέα, οι πληροφορίες για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας στους πολίτες είναι ελάχιστες. Οι πιο φτωχές περιφέρειες βρίσκονται στον βορρά, που είναι και το επίκεντρο των χαμηλών θερμοκρασιών και αναμένεται ότι θα είναι πιο ευάλωτες στο κλιματικό σοκ. Την ίδια ώρα, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζεται να γιορτάσει την επόμενη εβδομάδα την 75η επέτειο του στρατού του κορεατικού λαϊκού στρατού.

 Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες εκτός της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ. Σε άλλες περιοχές, ο ηλεκτρισμός είναι ασυνήθιστος και τα νοικοκυριά για να ζεσταθούν καίνε ξύλα και αποξηραίνουν τα φυτά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Πολλοί χρησιμοποιούν για μόνωση μία πλαστική μεμβράνη γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα. Το Radio Free Asia μετέδωσε τον Δεκέμβριο ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων είχε εξαφανιστεί στη χώρα κατά τη διάρκεια ενός άλλου κύματος κακοκαιρίας, στα τέλη του περασμένου έτους.

 
Πολλοί θεωρούν ότι οι εξαφανισμένοι πέθαναν, είτε από έλλειψη τροφής είτε από το κρύο. Την ίδια ώρα, έντονο είναι το πρόβλημα της επισιτιστικής κρίσης.

Πηγή: Πρώτο θέμα