Με πανηγυρικό τρόπο ξεκίνησαν χθες Τσικνοπέμπτη οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι της Λεμεσού, της μεγαλύτερης λαϊκής γιορτής της Κύπρου,  σηματοδοτώντας την έναρξη ενός 11ημέρου γεμάτου γλέντι και ξεφάντωμα στους ξέφρενους ρυθμούς που μόνο η Λεμεσός μπορεί να προσφέρει.

Η Λεμεσός γέμισε από το πρωί παραδοσιακές μουσικές και μυρωδιές, με την πλατεία Σαριπόλου στο επίκεντρο, όπου ομάδες Κανταδόρων και το μουσικό πρόγραμμα με DJ που ακολούθησε, διασκέδασαν χιλιάδες κόσμου μέχρι αργά το βράδυ.

Η πομπή με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Βασιλική οικογένεια, συνοδευόμενη από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, Μαζορέττες και Κανταδόρους, ξεκίνησε από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, μπροστά από το Διοικητήριο, όπου η ομάδα κρουστών Batukinio και το συγκρότημα «The latin way of pop» παρέσυραν τους παρευρισκόμενους στους ρυθμούς του καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι.

Εκεί, η πομπή και το μαζεμένο πλήθος υποδέχτηκαν τη Βασίλισσα της Λεμεσού, Χριστιάνα Χαραλάμπους, «το κόσμημα της Μεσογείου», η οποία έκανε την είσοδο της στην πόλη πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία της και κατευθύνθηκε επίσης στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου για την τελετή στέψης.

Μετά τη στέψη της Βασίλισσας η βραδιά ολοκληρώθηκε με καρναβαλίστικο πάρτι με τραγούδι και χορό από τον αγαπημένο σε όλους Πασχάλη, με τραγούδια από τις δεκαετίες 60s, 70s, 80s, 90s μέχρι και σήμερα.

Οι πλούσιες εκδηλώσεις για το Καρναβάλι συνεχίζονται για όλο το εντεκαήμερο.