Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί σε ένα βαθμό να καθορίζει την συμπεριφορά των ανθρώπων στο μέλλον αφού έχει ήδη μπει για τα καλά στη ζωή μας τόνισε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος επιστημών αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ Νίκος Κωνσταντίνου.

Η επιστήμη σημείωσε, στο μέλλον ίσως είναι θέση να καθορίσει ακόμα και τον τρόπο σκέψης μας αφού ήδη η τεχνολογία καθορίζει τις ειδήσεις που βλέπουμε στο διαδίκτυο ή θέματα που σχετίζονται με την υγεία και την βιομηχανία.

Από την πλευρά του ο μηχανικός τηλεπικοινωνιών και δικτύων, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε ότι στο μέλλον αναμένεται ότι θα υπάρξει μείωση του ηλικιακού χάσματος στις τεχνολογικές γνώσεις αφού αυξάνεται η πρόσβαση στην τεχνολογία. Σημείωσε ακόμα ότι παρά το γεγονός ότι η Κύπρος είναι από τις ακριβότερες χώρες στις υπηρεσίες διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, η τεχνολογία θα συνεχίζει να εξελίσσεται

Οι περισσότερες χειρωνακτικές εργασίες εκτίμησε, θα πάψουν να προσφέρονται πλέον σε ανθρώπους αφού οι επόμενη τεχνολογική επανάσταση θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην απώλεια θέσεων εργασίας. Η πνευματική εργασία, είπε, δεν αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαίτερα από την πρόοδο της τεχνολογίας. Σημείωσε επίσης ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που θα σχετίζονται με την διαχείριση της τεχνολογίας.