«Οι δρόμοι μου με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη χώρισαν από τον Φεβρουάριο του 2017 όταν έκανε στροφή στο Κυπριακό», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο Μακάριος Δρουσιώτης, συγγραφέας-ερευνητής του βιβλίου «Η συμμορία. Το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας στην Κύπρο. Το κούρεμα και η διαπλοκή πολιτικών και δικηγόρων».

Ο κ. Δρουσιώτης δήλωσε πως κατέχει αξιόπιστη πληροφορία ότι την πρώτη φορά που πρότεινε λύση δύο κρατών για το Κυπριακό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την κρίσιμη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά.

Σε ότι αφορά τις αναφορές στο βιβλίο του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενεργούσε κατά την περίοδο του κουρέματος ως εκπρόσωπος Ρώσων πελατών του, ο Μακάριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι ο πρώτος που το κατέγραψε σε βιβλίο του είναι ο τότε πρόεδρος του Eurogroup κ. Ντάισελμπλούμ

Στο βιβλίο, όπως είπε ο κ. Δρουσιώτης, περιλαμβάνονται τα πρακτικά της συζήτησης που έγινε το 2013 στο Eurogroup, όπου ο κ. Αναστασιάδης έκανε 6 με 7 παρεμβάσεις οι οποίες ήταν όλες υπέρ των ξένων καταθετών, αρκετούς από τους οποίους εκπροσωπούσε ως δικηγόρος. Ανέφερε, ακόμα, ότι για πολλά ζητήματα το δικηγορικό γραφείο του κ. Αναστασιάδη συμμετείχε σε συζητήσεις στο Προεδρικό.