Ένας από τους δύο πυραύλους κρούζ, που καταρρίφθηκαν στις 17 Νοεμβρίου πάνω από το Κίεβο ήταν εξοπλισμένος με ομοίωμα πυρηνικής κεφαλής, γράφει ο ουκρανικός ιστότοπος Defense Express επικαλούμενος δικές του πηγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, επρόκειτο για πύραυλο κρούζ τύπου Χ-55, η πυρηνική κεφαλή του οποίου είχε «ξεβιδωθεί» και αντικατασταθεί με ένα άδειο «ομοίωμα».

Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ο πύραυλος Χ-55 από το «πυρηνικό οπλοστάσιο» μπορεί να υποδηλώνει ότι η Ρωσία έχει ένα κρίσιμα χαμηλό απόθεμα πυραύλων κρουζ, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.