Η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με άλλες χώρες για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για τον κόσμο, ανέφερε ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο Λιού Γιαντάο.

Το διμερές εμπόριο μεταξύ Κύπρου και Κίνας ανήλθε σε 651 εκ. δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, σημειώνοντας αύξηση πέραν του 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη επενδυτικές πρωτοβουλίες στον τομέα της ενέργειας και της ηλεκτροπαραγωγής, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια διάσκεψής Τύπου την Παρασκευή στην πρεσβεία της Κίνας, στη Λευκωσία.

Σε παρέμβαση του στη διάσκεψη Τύπου, με την ευκαιρία του 20ου Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ο Πρέσβης Λιού ανέφερε ότι η χώρα του στάθηκε στην πρώτη γραμμή της διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση του COVID, ενώ εργάστηκε για την «οικοδόμηση μιας παγκόσμιας κοινότητας υγείας για όλους».

Θα προσπαθήσουμε να κορυφωθούν οι εκπομπές άνθρακά πριν από το 2030 και να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα πριν από το 2060, ώστε να συμβάλλουμε περισσότερο στην παγκόσμια αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είπε.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψής Τύπου, ο Πρέσβης Λιού αναφέρθηκε στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΚ που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 22 Οκτωβρίου, στο Πεκίνο, σημειώνοντας ως πιο σημαντικό γεγονός την εκλογή της νέας ηγεσίας με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Σι Τζινπίνγκ.