Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) καταδικάζει με περιστατικό βίας εναντίον Ιατρικού Λειτουργού στο Κέντρο Υγείας Κάτω Πύργου, που έλαβε χώρα το Σάββατο 16 Ιουλίου, γύρω στις 11:00 το βράδυ.

Η ΠΑΣΥΚΙ καταλογίζει ευθύνες στον ΟΚΥΠΥ και την Πολιτεία “διότι οι δράσεις τους ή και η απουσία αυτών σε σχέση με την εικόνα που εκπέμπουν τα Δημοσία Νοσηλευτήρια και τα Κέντρα Υγείας, έχουν επιφέρει τη διαμόρφωση στην κοινωνία ότι είναι κατώτερης ποιότητας όπου επιτρέπεται η οποιαδήποτε συμπεριφορά”.

Καταδίκη από Κοινοτικό Συμβούλιο

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας καταδικάζει το περιστατικό βίας.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Νίκος Κλεάνθους, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ είπε ότι για το επεισόδιο ήδη έχει ενημερωθεί η Αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα.

Αναμένουμε, είπε ο κ. Κλεάνθους, τις έρευνες της Αστυνομίας για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ το επεισόδιο δημιουργήθηκε το Σάββατο το βράδυ όταν συνοδός ασθενή φωτογράφιζε ιατρικές εξετάσεις και καρδιογράφημα εντός του Κέντρου Υγείας. Όταν ο Ιατρικός Λειτουργός διαμήνυσε στον συνοδό του ασθενή ότι απαγορεύεται η φωτογράφιση, αυτός φέρεται να αντέδρασε.

Επίσης την ίδια ημέρα δημιουργήθηκε επεισόδιο, όταν γυναίκα ασθενής που συνοδεύονταν από δύο με τρία άτομα, εισήλθαν στο Κέντρο Υγείας του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ