Οι Ουκρανοί μαχητές στο υπό πολιορκία εργοστάσιο Azovstal, στη Μαριούπολη, τον τελευταίο θύλακα αντίστασης έναντι των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη, υποσχέθηκαν σήμερα να συνεχίσουν να μάχονται για όσο είναι ζωντανοί.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για όσο είμαστε ζωντανοί προκειμένου να απωθήσουμε τους Ρώσους κατακτητές», είπε ο Σβιάτοσλαβ Παλάμαρ, αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Αζόφ, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης.

«Δεν έχουμε πολύ χρόνο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σφοδρούς βομβαρδισμούς», τόνισε, απευθύνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει στην εκκένωση των τραυματισμένων στρατιωτών από το εργοστάσιο στη Μαριούπολη.

Οι Ουκρανοί μαχητές απάντησαν στο αίτημα της Μόσχας, λέγοντας πως η παράδοση δεν είναι επιλογή για αυτούς, προσθέτοντας πως  οι πιθανότητες να βγουν ζωντανοί, αν παραδοθούν, είναι μηδενικές.

Δήλωσαν δε, ότι δεκάδες άμαχοι εξακολουθούν να βρίσκονται στα υπόγεια των εγκαταστάσεων και κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, είτε από τις ελλείψεις σε βασικά αγαθά, είτε από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων.