Του Γιάννη Κωστακόπουλου

Ακούω και διαβάζω σχόλια του τύπου: «Τεράστια επιτυχία σημείωσε ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο οποίος πήρε με ευκολία το χρυσό μετάλλιο στα 110μ. με εμπόδια, στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλγερία».
«Η μεγαλύτερη γκάφα των διοργανωτών, ήταν κατά τη διάρκεια της απονομής, όπου έγινε ανάκρουση άλλης χώρας ο Εθνικός Ύμνος αντί ο αντίστοιχος της Κύπρου».

Όντως, έτσι έγινε. Μπερδεύτηκαν, προφανώς από το ονοματεπώνυμο του αθλητή οι διοργανωτές κι αντί τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας (Κύπρου), έπαιξαν τον εθνικό ύμνο της Σερβίας. Σιγά τα ωά… Πέστε πως ακούστηκε ο ύμνος της χώρας των γονιών του Μίλαν, που χάρισαν στην Κύπρο αυτόν τον μεγάλο αθλητή.

Δάγκωσε τα χείλη του ο πρωταθλητής. Φάνηκε στο πρόσωπο του η απογοήτευση. Η πικρία του για το λάθος! Με το τέλος του ύμνου σήκωσε τα χέρια του, ως όφειλε, κάλεσε τους συναθλητές του στο βάθρο, αγκαλιαστήκαν και χαιρέτησαν την εξέδρα που τους αποθέωνε. Σε τέτοιες στιγμές η σιωπή είναι χρυσός.

Οι διοργανωτές ειδοποιήθηκαν για την γκάφα τους, επανήλθαν με τον σωστό ύμνο «της ελευθερίας» κι… απελευθερώθηκαν, επαναλαμβάνοντας λίγη ώρα αργότερα την απονομή.

Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε από πολλά διαδικτυακά Μέσα, η τρέχουσα γκάφα των Αλγερινών, το… ασυγχώρητο λάθος τους να μπερδέψουν τους ύμνους. Χωρίς να προτρέχω των τωρινών γεγονότων, οφείλω κι επιστρέφω έξι τόσους μήνες πίσω. Όταν ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο κορυφαίος αθλητής της Κύπρου, ενημερώθηκε πως δεν περιλαμβάνεται στην επιχορήγηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024!

Ήταν, λένε, απόφαση τότε της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, να αποκλείσει από χρήματα που βοηθούν τους Κύπριους αθλητές στο δρόμο για το Παρίσι, και τον αθλητή, μεταξύ άλλων, που όχι μόνο έχει εκπροσωπήσει επάξια την πατρίδα του τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά έχει και προοπτική για διάκριση στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είμαι σίγουρος πως οι τελευταίοι «παράγοντες» θα σπεύσουν στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή του Μίλαν και των άλλων αθλητών μας από την Αλγερία, να τους πλέξουν το εγκώμιο για τις επιτυχίες τους.

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6