Την ώρα που οι αρχές της ΕΕ δοκιμάζονται από πρωτοφανείς προκλήσεις, η Λεμεσός αποτελεί μια πόλη πρότυπο πολυπολιτισμικότητας και αρμονικής συμβίωσης όλων των κατοίκων της και θα συνεχίσει να φιλοξενεί χιλιάδες πολίτες από διάφορα σημεία του κόσμου, αναφέρει σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε τη Δευτέρα, ο Δήμος Λεμεσού.

Με αφορμή την «Ημέρα της Νίκης», ο Δήμος Λεμεσού σημειώνει ότι η πόλη, μαζί με ολόκληρη την Κύπρο, τιμούν τα εκατομμύρια ηρώων, που με τη θυσία τους συνέβαλαν στη δική μας ελευθερία και αξιοπρέπεια.

«Τη μέρα αυτή, τιμούμε όλους τους βετεράνους του μεγαλειώδους αυτού πολέμου ενάντια στον ναζιστικό ολοκληρωτισμό και εκφράζουμε το θαυμασμό και κλείνουμε σήμερα ευλαβικά το γόνυ προς τα εκατομμύρια των νεκρών που με το αίμα τους απέτρεψαν την υποδούλωση της ανθρωπότητας στις δυνάμεις του Άξονα», προσθέτει.

Υπενθυμίζοντας ότι την 9η Μαΐου γιορτάζουμε και την ημέρα της Ευρώπης, ο Δήμος Λεμεσού υποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έφερε νέα δεδομένα σε ένα κόσμο εξουθενωμένο από δύο παγκόσμιους πολέμους και έθεσε γερές βάσεις για ειρήνη και ευημερία, για σύγχρονες κοινωνίες με σεβασμό στον άνθρωπο και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σήμερα όμως, προσθέτει, αυτές οι αρχές δοκιμάζονται από πρωτοφανείς προκλήσεις, από ανισότητες μεταξύ των χωρών και μεταξύ ανθρώπων της ίδιας κοινωνίας, από την παράνομη μετανάστευση, από την οικονομική κρίση, και αυτές τις μέρες από έναν πόλεμο, «έναν απαράδεκτο πρωτοφανή πόλεμο που απειλεί την διεθνή συνύπαρξη».

Ως Ευρωπαίοι πολίτες επωμιζόμαστε μια κρίσιμη και καθοριστική ευθύνη, να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωση μας στις θεμελιακές αρχές της Ενωμένης Ευρώπης και να προκρίνουμε πολιτικές που να μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτές τις κρίσεις, συμπληρώνει.

Τονίζει, παράλληλα, πως υιοθετώντας τις αρχές και αξίες της Ενωμένης Ευρώπης, μέσα από πολιτικές και δράσεις, ο Δήμος Λεμεσού εντατικοποιεί τις προσπάθειες για μια πόλη πρότυπο αξιοπρέπειας και σεβασμού προς κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από κοινωνική τάξη ή εθνική καταγωγή.

«Μια πόλη πρότυπο πολυπολιτισμικότητας και αρμονικής συμβίωσης όλων των κατοίκων της. Η Λεμεσός θα συνεχίσει να φιλοξενεί χιλιάδες πολίτες από διάφορα σημεία του κόσμου και είμαστε περήφανοι, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρήκαν μια δεύτερη πατρίδα για να ζήσουν, να δημιουργήσουν, και να είναι ευτυχισμένοι», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ