Η έναρξη των κρουαζιέρων μέσω του λιμανιού της Λεμεσού τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται να έχει πολύπλευρα οφέλη για την τοπική οικονομία, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λεμεσού, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη του τομέα αναμένεται επίσης να συμβάλει στην προσπάθεια για ομαλή έξοδο από την κρίση και σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την πανδημία.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, συγκάλεσε την περασμένη Τρίτη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε να τεθούν οι βάσεις και ο προγραμματισμός για την υποδοχή και φιλοξενία των επισκεπτών από κρουαζιέρες που διοργανώνουν μεγάλες εταιρείες της παγκόσμιας βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υφυπουργείου Τουρισμού, της Αρχής Λιμένων, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP WORLD Limassol.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος της σύσκεψης ήταν η συζήτηση τρόπων συνεργασίας όλων των αρμοδίων φορέων της πόλης για τον σχεδιασμό και συντονισμό των δράσεων που απαιτούνται για την υποδοχή και φιλοξενία των επισκεπτών, τηρώντας παράλληλα όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα κατά της πανδημίας.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διοργάνωση εκδηλώσεων υποδοχής, πολιτιστικών εκδηλώσεων σε σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, ξεναγήσεων και άλλα οργανωτικά θέματα.