Η Κύπρος, κι ο απανταχού Ελληνισμός, τιμά σήμερα, με κάθε λαμπρότητα, την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και το «ΟΧΙ» των Ελλήνων στους Ιταλούς το 1940.
Πανηγυρική Δοξολογία τελείται στις 10 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, της Προέδρου της Βουλής, υπουργών κι εκπροσώπων κομμάτων. Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπεί  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής.
Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση, μπροστά από το οίκημα της ελληνικής πρεσβείας στη Λευκωσία. Τον χαιρετισμό της θα δεχθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
Εκδηλώσεις οργανώνονται σήμερα σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου

Οι εορτασμοί στη Λεμεσό

Με την τέλεση της καθιερωμένης δοξολογίας, αυτή την ώρα, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας, συνεχίζονται στην Λεμεσό οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου
 Στις 10.45,  θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, στην ομώνυμη πλατεία, ενώ στις 11:45 ξεκινά η καθιερωμένη παρέλαση από τα φώτα του Αριέλ μέχρι τη διασταύρωση της λεωφόρου με την οδό Ιωάννη Πολέμη.
 Θα παρελάσουν παλαιοί πολεμιστές, σωματεία, σπουδαστές και σπουδάστριες Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Οδηγοί, Πρόσκοποι και τμήματα της Πολιτικής Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς. 
 Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης
 Εξάλλου, ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών, διοργανώνει σε συνεργασία με την Διοίκηση Ναυτικού, επίδειξη ασκήσεων της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, στη μία το μεσημέρι στην αποβάθρα του παλιού λιμανιού.